Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

ΚΙΡΑΝΑ- Η χώρα του αλλού - 12ο μέρος - Η μάχη της αφαίρεσης

12ο μέρος 

                                                   Η μάχη της αφαίρεσης 


- Είναι το τάγμα της αφαίρεσης του Γκορ. Είμαι ο καινούργιος σας δάσκαλος και θα σας βοηθήσω να νικήσετε και αυτό το στρατό.
- Πως; Δύο στρατιές έχω μόνο, της γνώσης και της σύνθεσης και από ότι καταλαβαίνω πρέπει να χρησιμοποιήσω το στρατό της σύνθεσης αλλά και να δώσω το πρόσταγμα τώρα δεν πρόκειται να γίνει τίποτε γιατί πρέπει να καταλάβω πρώτα τι είναι η αφαίρεση.
- Πολύ σωστά Κοράν, πολύ σωστά. Κανένας από τους στρατιώτες σου δεν πρόκειται να σε βοηθήσει αν δεν καταλάβεις γιατί τους χρησιμοποιείς. Και πρώτα από όλα πρέπει να καταλάβεις ποιος είναι ο εχθρός σου. Μπορείς να μου πεις τι είναι η αφαίρεση; Μήπως μπορείς να κατανοήσεις τι είναι η αφαίρεση; Τι κάνουν όλοι αυτοί εδώ;
- Καταστρέφουν. Καταστρέφουν ότι όμορφο υπάρχει. Αφαιρούν τα πάντα.
- Τι ακριβώς αφαιρούν Κοράν; Καταρχήν ξέρεις πως τους λένε αυτούς τους στρατιώτες; Έχουν συγκεκριμένο όνομα.
- Σαν καλικάντζαροι είναι, σκέφθηκε.
- Ναι σαν. Αλλά έχουν συγκεκριμένο όνομα. Πως τους λένε;
- Δεν ξέρω.
- Δεν πειράζει, θα σου πω εγώ. Γκούνας τους λένε. Γκούνας και αφαιρούν ότι μπορούν. Μήπως ξέρεις τι αφαιρούν;
- Τα πάντα, ότι υπάρχει στο δάσος. Όλα τα αφαιρούν.
- Υπάρχει μια λέξη που χαρακτηρίζει αυτό το δάσος. Τη γνωρίζεις;
- Αυτό το δάσος είναι γεμάτος λέξεις. Τα πάντα σε αυτό το δάσος είναι λέξεις. Ποια λέξη υπάρχει που να μην το χαρακτηρίζει ή να το χαρακτηρίζει; Οι γκούνας αφαιρούν τα πάντα.
- Αυτό είναι αλήθεια Κοράν αλλά για όλα αυτά υπάρχει μια λέξη που οι γκούνας θέλουν να εξαφανίσουν, εξαφανίζοντας όλες τις έννοιες που έχουν φτιάξει αυτό το δάσος. Γνωρίζεις αυτή τη λέξη που είναι απειλή για τους γκούνας; Αυτή ακριβώς η λέξη έχει να κάνει με τη σύνθεση και την αφαίρεση.
- Όχι δάσκαλε, δεν τη γνωρίζω.
- Και όμως τη γνωρίζετε τη λέξη. Όλοι τη γνωρίζετε. Την έχετε ακούσει πολλές φορές αλλά ίσως με διαφορετικό νόημα από αυτό που πραγματικά έχει για το δάσος του Ηλ.
- Ποια είναι αυτή η λέξη δάσκαλε; σκεπτορώτησε η Μάλι.
- Τι αφαιρούν; Το δάσος. Αφαιρούν την ήλη του δάσους, σκέφτηκε η Κίρα.
- Αυτή η λέξη δεν θα σε βοηθήσει Κίρα. Υπάρχει άλλη. Θυμάσαι τι είπαμε στην αρχή για τη συνέπεια; Συνέπεια τίνος;
- Της επιλογής; Γιατί το επιλέξαμε; σκεπτορώτησε ο Λίνος.
- Ακριβώς Λίνο. Γιατί το επέλεξες. Τι σημαίνει όμως επιλογή; Τι ακριβώς επέλεξες να κάνεις; Τι έκανες;
- Αντιμετώπισα τον Γκορ.
- Τι ακριβώς αντιμετώπισες Λίνο;
- Το στρατό του Γκορ.
- Που ήταν τι; Τι ήταν ο στρατός του Γκορ;
- Λέξεις. Τις αντιμετώπισα με άλλες λέξεις.
- Επιλογή λοιπόν σημαίνει, πράξη επί του λόγου;
Ο Κοράν σήκωσε τα φρύδια του και σκεπτορώτησε το δάσκαλό του.
- Οι γκούνας τρώνε το δάσος. Το δάσος που έχει κτισθεί στην επικράτηση των λέξεων της επιλογής μου πάνω στις λέξεις του Γκορ. Μου αφαιρούν την επιλογή μου, μου αφαιρούν το λόγο. Οι γκούνας δάσκαλε τρώνε το λόγο. Το λόγο των πραγματικών λέξεων πάνω στις οποίες είναι κτισμένο το δάσος του Ηλ. Οι γκούνας τρώνε τις έννοιες του λόγου.
Δεν περίμενε καμία σκεπτοεπιβεβαίωση και αμέσως φώναξε.
- Στρατιώτες της σύνθεσης στη θέση σας. Στη σύνθεση του λόγου.
Το δίχως άλλο ένα λευκό σύννεφο από κατάλευκους μεγάλους αετούς ξεπετάχθηκε μπροστά τους. Χιλιάδες λευκοί, πανέμορφοι αετοί και κάθε ένας από αυτούς έπιανε και ένα γκούνας και το σήκωνε ψηλά και μετά το πέταγε κάτω. Και εκεί που έπεφτε κάθε γκούνας γινόταν μια νεροπηγή και έτσι έγιναν χιλιάδες νεροπηγές, καταγάλανες νεροπηγές και όλες αυτές οι νεροπηγές στο τέλος έγιναν ποτάμι και μετά λίμνη και η λίμνη αυτή πλημμύρισε το δάσος και τελικά το δάσος βρέθηκε μέσα σε καταγάλανα νερά που περιέκλειαν τα δέντρα, το καταπράσινο λιβάδι, τον χρυσοκίτρινο αιθέρα, τα πάντα και τα γκούνας εξαφανίσθηκαν τελείως.
- Μπράβο σου Κοράν, μπράβο σου, σκέφθηκαν όλοι και θέλησαν να χειροκροτήσουν.
- Αυτό το δάσος είναι μια σύνθεση. Η δική σας σύνθεση. Ο λόγος και οι έννοιές του είναι η πηγή της ζωής. Είναι η πηγή της πραγματικής ύπαρξης. Η πραγματική ύπαρξη μπορεί να βαδίσει στο λόγο και να κατανοήσει το λόγο της. Ο λόγος έχει αφαιρεθεί από τους ανθρώπους και κάθε τι που αφαιρεί το λόγο είναι και ένα γκούνας που τελικά μόνο οι λευκοί αετοί μπορούν να τον σηκώσουν και να το εξαφανίσουν. Οι λευκοί αετοί σας, ο στρατός της σύνθεσης, ο αετός που πετάει ψηλά, συμβολίζουν την πίστη σας να βαδίσετε στο δρόμο της επιλογής σας. Και αυτοί θα είναι για πάντα από εδώ και πέρα μέσα στο δάσος του Ηλ. Και πίστη είναι η πράτουσα βούληση. Κοιτάξτε τους πως πετάνε. Η πίστη θα προστατεύει πάντα το δάσος του Ηλ. Και τώρα σας αφήνω γιατί έχετε να δώσετε ίσως την πιο σκληρή σας μάχη.

(συνεχίζεται )


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου